DOGODKI

PRIHAJAJOČI DOGODKI

Reg3: Kripto regulacija danes in jutri

Dne 3. februarja 2023 ob 17.00 bo v HoteluOne66 bo potekal dogodek, ki ga Blockchain think tank Slovenia organizira skupaj z Web3 skupnostjo Slovenije. Dogodek Reg3: Kripto regulacija danes in jutri predstavlja nadaljevanje prvega Reg 3 dogodka, ki je bil lansko leto organiziran v Lizboni na Portugalskem.

Tematike, ki jih bomo tokrat pokrili predstavljajo naslednja področja:

– Kripto davki in računovodski standardi,

– Kripto regulacija v EU: MiCA, Liability Directive, AMLR, in ostali prihajajoči predpisi.

Obiskovalci boste imeli priložnost prisluhniti strokovnjakom, ki nam bodo povedali več o prihajajoči EU regulacija kripto trgov. Slednja bo urejala postopke izdaje in skladnost izdajateljev kripto stredstev, ter preprečevala prevare podobne zloglasnemu Bitconect-u in finančnemu zlomu kot je FTX.

Vljudno vabljeni vsi, ki vas zanima skrbno in odgovorno poslovanje s kriptovalutami, izdaja kripto žetonov in davčna obravnava tovrstnih sredstev.

NEDAVNI DOGODKI

Januar 28, 2020

17:00 UTC+01

Na Zoom platformi.

Računovodski in davčni vidiki Kriptovalut

Namen dogodka je nabrati čim več koristnih napotkov in ozaveščati o tveganjih ter dobrih praksah pri vlaganju in trgovanju s kriptovalutami. Za tiste, ki ste na tem področju že eksperti, pa je to vsekakor priložnost, da svoje znanje delite in se nam pridružite pri izvajanju strukturiranega izobraževanja javnosti in članov Blockchain Think Tank-a Slovenija.
 
Na dogodku se nam bodo pridružili davčni strokovnjaki, g. Domen Romih in ga. Veronika Knavs iz odvetniške pisarne Jadek Pensa.
 
Z nami bo tudi ga. Silva Koritnik Rakela, univ. dipl. ekon., predavateljica in avtorica učnih gradiv, ki je svojo poklicno pot je pričela na področju informatike, kot organizatorka na področju računovodstva. Kot pooblaščena revizorka je več kot 15 let sodelovala pri revizijah številnih mednarodnih podjetij, tokrat pa ponovno prisluhnila vam in odgovorila na vprašanja v povezavi z računovodskimi izkazi kripto sredstev.
 
Dogodek bo potekal v dveh delih. V prvem delu bomo na kratko prisluhnili novicam iz sveta davkov in računovodstva, ta del bomo v živo predvajali tudi po FB-ju in snemali, posnetek pa kasneje objavili na našem Youtube kanalu. Drugi del bo namenjen vprašanjem, ki jih boste zastavili našim strokovnjakom na Zoom platformi.

December 16, 2020

15:00

Dogodek bo razmeram primerno ponovno potekal virtualno, tokrat preko aplikacije Teams.

Aktualno dogajanje v kripto in fintech industriji

Vabimo vas, da se nam 16. decembra 2020 ob 15:00 pridružite na drugi letni skupščini društva Blockchain Think Tank Slovenija, kjer bomo predvidoma opravili nekaj administrativnih formalnosti, nato pa se bomo v pogovoru s predstavniki regulatorjev in Ministrstva za finance seznanili z nekaterimi najbolj aktualnimi temami, v povezavi s kripto in fintech industrijo.

Povabilu na dogodek so se odzvali Lucija Frlec (Urad za preprečevanje pranja denarja), Petra Janež (Ministrstvo za finance RS), Simon Anko (Banka Slovenije).

Podrobnosti o tematikah, ki jih bomo naslovili na zadnjem letošnjem dogodku vam bomo razkrili v naslednjih dneh.

Vsak izmed govorcev bo v 20-30 minutah predstavil svojo temo. Temu bo sledila diskusija z udeleženci. Vse skupaj bo dogodek trajal približno 90 minut.

November 26, 2020

11:30 AM

 V virtualnem okolju MITeam.

Razprava o digitalnem evru

Vabljeni, da se pridružite virtualnemu sestanku delovne skupina za tehnologijo veriženja blokov (blockchain) Slovenske digitalne koalicije, ki jo sestavljamo organizacije Blockchain Alliance Europe, Blockchain Think Tank Slovenije, Bitcoin društvo Slovenije in Blockchain združenje Slovenije. Poleg volatilnih digitalnih valut, se bomo pogovarjali tudi o t. i. stabilnih kovancih (stable coins), razlogih za vzpostavitev in regulacijo digitalnega evra ter tehnoloških izzivih. Sestanek bo namenjen razpravi o DIGITALNEMU EVRU in bo potekal v sklopu 3. Odprtega foruma Slovenske digitalne koalicije. Za sodelovanje se boste morali registrirati na naslednji spletni strani: https://blockchainalliance.si/sl/dogodki

PRETEKLI DOGODKI

April 7, 2020

4:00 PM

ZOOM CALL ID: 440 492 9206

BTT DIGITALNE VOLITVE 2020

February 19, 2020

11:00 AM

Online – zoom call

BTT - GBI Video Call for Funding Opportunities

November 28, 2019

5:00 PM

Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana, Slovenia

ZPPDFT-1 Srečanje

October 1, 2019

5:00 PM

Pravna fakulteta v Ljubljani, modra predavalnica (pritličje)

Pogled podjetij in regulatorjev na aktualni razvoj kripto industrije

May 30, 2019

5:30 PM

Sejna soba 1, ABC HUB (pod Emporiumom v BTC), Letališka cesta 3, Ljubljana

MEET-UP SKUPINE THINK TANKA ZA FINTECH

May 30, 2019

3:00 PM

BTC inovacijski center, Ljubljana

Srečanje DS za pametna mesta in logistiko

OBVESTILA

Registrijajte se, da boste  dobivali obvestila.

Smo neprofitna organizacija. Z namenom, da takšni ostanemo in nadaljujemo z delom, vas prosimo, da razmislite o dobrodelnem prispevku, ki ga lahko nakažete na:
BTC: 1LDvsESFkf6n1QpF9PBcfxVeq5P5pyZQa5
ETH: 0xDa26dAf62dC79EE26699FaD53dB6C8
D0cbf5c2c6
©2020 Blockchain Think Tank Slovenija
Privacy Policy